Biz gezginler olarak çıktık yola ve bir Şanlıurfa Gezisi yaptık. Bu gezi süresince Urfa’ya dair çok şey öğrendik. Çok güldük, çok eğlendik, çok yedik ve nihayetinde şahane tecrübelerle geri döndük. Şimdi bunları yazma, paylaşma zamanı.

Bu yolculuk aslında aylar öncesinden planlanmış kapsamlı bir çalışmanın bir parçası. Blogger dostumuz Cüneyt Durhan, Türkiye’nin çeşitli bölgelerini tanıtım amaçlı gerçekleştirdiği blogger gezilerinden bir tanesine bizi davet etti. Esasen biz öncesinde bir Kahramanmaraş Gezisi yapmıştık. Sonrasında seyahatin boyutu genişledi ve devamında bir Şanlıurfa Gezisi ile devam etti.
Şanlıurfa’ya uçak ile ulaşım oldukça kolay. Hatta sırf bu sebeple bölgeye günübirlik gezmeye gelenler, ya da kebap turu yapanlar bile oluyor. Tabi Şanlıurfa, günübirlik bir ziyaretten çok daha fazlasını hak ediyor. Şehir içi ve çevresini gezebilmek için en az 2 tam gün, ideal olarak 3 güne ihtiyacınız var.

Bir gezgin olarak normalde tercihim tek başına seyahat etmek. Birilerine bağlı olmadan, belli bir program izlemek zorunda kalmadan, özgürce. Kendimi bir paket turda asla düşünemem. Bu, çoğu gezgin için böyledir. Toplu gezi olarak keyif aldığım istisnai bir durum olarak tek bir seyahat tipi var ki o da blogger basın gezileri. Zaten birbirini tanıyan, iyi anlaşan, benzer şeylerden keyif alan insanlar olarak topluca gerçekleştirdiğimiz seyahatler hep zevkli geçmiştir. Çılgınca fotoğraf ve video çekilir, yerli insanlardan, yetkililerden çok fazla bilgi alınır. Çünkü nihayetinde amaç o bölgeyi bütünüyle anlamak, öğrenmek, tecrübe etmek ve bunları paylaşabileceğimiz malzemeleri toplamaktır.

Bu Şanlıurfa Gezisi, Gezginin Ayak İzleri seyahat blogunun organizasyonu ve Karacadağ Kalkınma Ajansı‘nın destekleriyle gerçekleşti. Kendilerine teşekkür ederiz.
Bu gezi sırasında Göbeklitepe, Halfeti, Harran gibi Şanlıurfa çevresindeki gezilecek yerleri görme şansımız da oldu. Bunun yanında tabii ki Şanlıurfa Tarihi Kent Merkezi‘ni de detaylı bir şekilde keşfettik.

Şanlıurfa Gezisi‘ne katılan seyahat bloggerları:
Burcu Tunca – Gezgin Yogini
Cüneyt Durhan – Gezginin Ayak İzleri
Engin Kaban – Sırtçantalılar
Gökhan Hepşen – Yoldaki
Gülçin Söğüt – Tatlı Gezgin
Güneş Akdoğan – Lizard On The Road
Tuğçe Makarnacı – Bilinmeyen Rota
Şanlıurfa Gezi Rehberi içerisinde yer alan diğer makalelerden bölge ile ilgili detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.

Tüm seyahat bloggerları olarak gezi sırasındaki paylaşımlarımızı #urfadazaman etiketi üzerinden yaptık. Facebook, twitter, instagram gibi sosyal medya kanalları üzerinden ilgili hashtag ile arama yapabilirsiniz.